viernes, 21 de marzo de 2014

Holothuria tubulosa

Família dels eriçons i cogombres.

Amb la forma de cuc gran, de grandària fins a 30 cm de llarg i 6 cm d'ample, la part ventral amb 3 fileres de ventoses. Nombroses papil·les fosques per tot el cos, pell gruixuda i robusta la coloració del dors va del marró rogenc al violeta marró.
Viu sobre fons sorrencs i fangosos amb material orgànic, així com entre vegetació  fons durs, en profunditat a partir de 2 metres de fins a 80 metres, són molt abundant en el Mediterrani.

S'alimenten de material orgànic i petits organismes que són ingerits o absorbits al mateix temps que la sorra. L'alimentació es sedimentívora, de manera que ingereix gran quantitat de sorra i un cop aprofitada la matèria orgànica que conté.
Es reprodueixen al final de l'estiu, realitza migracions per a la posada cap a aigües superficials, on és possible veure la posició típica de la posada; els animals alçats gairebé del tot. D'aquesta forma es llancen les cèl·lules germinals, en forma de núvols tènues de color blanc, el més lluny possible. No tenen cap visible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario